///

1400 ISIS-hez csatlakozott személyt és családtagot tart fogva Irak, természetesen mind “megtévesztett áldozat”

Egy Moszultól délre lévő táborban őrzik őket, legtöbbjük augusztus 30-a óta került a táborba, amikor az iraki erők teljesen kiűzték az Iszlám Államot Moszulból.

A legtöbb külföldi nő és gyerek török, de sokan a volt Szovjetunió egyes köztársaságaiból érkeztek: Tádzsikisztánból, Azerbajdzsánból, Oroszországból. Vannak közöttük más ázsiai országból származók is, illetve nagyon kevés francia és német állampolgár – mondták katonai és hírszerző tisztségviselők.

A táborban lévők a legnagyobb olyan külföldi csoport, amelynek köze van a dzsihadistákhoz.

 

Egy Ninive tartományi katonai parancsnok azt mondta: egyelőre nem tudják, hogy mi lesz a sorsuk, erről a kormány dönt. Amikor a foglyokat kihallgatták, kiderült, hogy szinte mindegyiküket megtévesztette az IÁ “ördögi” propagandája.

A legtöbben közülük a hadsereggel szövetséges kurd erőknek adták meg magukat, Tel Áfár város mellett. A kurdok a nőket és a gyerekeket átadták a hatóságoknak, de a velük együtt elfogott a férfiakat nem. Őket a kurdok tartják fogságban.

Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!

Forrás …

The post 1400 ISIS-hez csatlakozott személyt és családtagot tart fogva Irak, természetesen mind “megtévesztett áldozat” appeared first on Magyar Közösség.

Forrás: 1400 ISIS-hez csatlakozott személyt és családtagot tart fogva Irak, természetesen mind “megtévesztett áldozat”

(Visited 1 times, 1 visits today)