///

A migránsok automatikus, felső korlát nélküli elosztási mechanizmusának a bevezetése az európai vezetők célja

Az európai vezetők célja a migránsok automatikus elosztási mechanizmusának a bevezetése, ami megszüntetné elosztásuk felső korlátját

– mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatornán.

A szakértő szerint látszik, hogy a német és az európai politika szándéka

a kvótákat leginkább ellenző V4-ek megosztása, és karanténba zárása annak érdekében,

hogy ne csatlakozzanak hozzájuk további államok. A veszélyt növeli az Európai Bíróságnak a kvótaperben hozott döntése is, amellyel kinyitották a kaput az automatikus szétosztási mechanizmus bevezetése előtt – tette hozzá.

Olasz rendőrök a milánói központi pályaudvar környékén migránsokat ellenőriznek. Forrás: MTI/EPA/ANSA/Flavio Lo Scalzo

Deák Dániel azt mondta:

a német kancellár és az uniós vezetők éppen a legfontosabb dologról nem beszélnek, arról, hogy a betelepítési kvóta működésképtelen. Erre szerinte a legjobb példát a Balti-államok szolgáltatják, ahová

odatelepítettek néhány migránst, ám ki sem csomagoltak, és „azzal a lendülettel, amivel jöttek”, át is mentek Németországba”

– tette hozzá.

Eközben több olyan politikai nyilatkozat is napvilágot látott európai vezetőktől, hogy az uniós támogatások kifizetését összekötnék a kötelező betelepítési kvóta elfogadásával, ami ugyancsak a nyomásgyakorlás jele – mondta a szakértő.

A múlt héten publikált a Nézőpont Intézet egy 11 közép-európai országra kiterjedő közvélemény-kutatást, amelyből kiderült, hogy a 153 millió közép-európai polgár közül 106 millió egyértelműen elutasítja a kötelező betelepítési kvótát – jelezte. Ez azt jelenti, hogy az uniós állampolgárok véleménye nagy mértékben szembekerül az EU vezetőinek álláspontjával.

Ez olyan feszültségeket eredményez, amelyek hosszú távon az unió felbomlásához is vezethetnek

– értékelt Deák Dániel.

Forrás: http://www.origo.hu/

The post A migránsok automatikus, felső korlát nélküli elosztási mechanizmusának a bevezetése az európai vezetők célja appeared first on Magyar Közösség.

Forrás: A migránsok automatikus, felső korlát nélküli elosztási mechanizmusának a bevezetése az európai vezetők célja

(Visited 1 times, 1 visits today)