///

Az európai szakszervezetek szövetsége, elutasítja a Jobbik béruniós kezdeményezését, mert választási propaganda akciónak tartja

 Határozottan elutasítja az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) a Jobbik béruniós kezdeményezését, emellett a tagállami érdekképviseleteket tömörítő ernyőszervezet a párttól való teljes elhatárolódásra szólította fel tagjait – írta a Magyar Idők hétfőn.

A Magyar Idők az ETUC tagjainak belső levelezésére hivatkozva hétfőn azt közölte, hogy az európai ernyőszervezet a Jobbikot szélsőjobboldali pártnak tekinti, amelynek egyéb megmozdulásai szöges ellentétben állnak a szakszervezeti mozgalom jellegével, céljaival.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a radikálisan jobboldali pártok Európa-szerte a szakszervezeti tagokat célozzák meg annak érdekében, hogy nézeteik közelebb kerüljenek a munkavállalókhoz, ezzel párhuzamosan elutasítanak minden olyan értéket, amelyet a szakszervezeti mozgalmak képviselnek – az ETUC emellett arra is felszólította tagszervezeteit, hogy ne vegyenek részt a Jobbik béruniós rendezvényein, s teljes mértékben határolódjanak el a párttól.

A levél előzménye, hogy a Jobbik béruniós kezdeményezéssel kapcsolatos múlt pénteki rendezvényére meghívta az Európai Szakszervezeti Szövetség tagjait is, a szervezet ugyanakkor világosan jelezte, a jövőben sem támogatja a tagokat, hogy a hasonló eseményeken részt vegyenek.

Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!

Forrás …

The post Az európai szakszervezetek szövetsége, elutasítja a Jobbik béruniós kezdeményezését, mert választási propaganda akciónak tartja appeared first on Magyar Közösség.

Forrás: Az európai szakszervezetek szövetsége, elutasítja a Jobbik béruniós kezdeményezését, mert választási propaganda akciónak tartja

(Visited 1 times, 1 visits today)