///

„Felszólítottak minket, hogy tanuljunk meg arabul, nekik nincs kedvük németül”

A migránscsoportok szervezetten érkezhettek szilveszter éjjel Kölnbe és feltehetőleg hasonló bűncselekményekre készülhettek, mint tavaly, legalább is erről tanúskodnak a helyszínen szolgálatot teljesítő rendőrök jelentései.

A Rheinischen Post című német lap készített erről egy összefoglalót. Szilveszter éjszaka Kölnben több száz, főként afrikai migránst vettek őrizetbe a hatóságok, akik egyszerre érkeztek a kölni belvárosba. Idén ismét molesztáltak nőket észak-afrikai és arab kinézetű férfiak a városban.

Rengeteg rendőr várta a beérkező szerelvényeket a kölni főpályaudvarnál Szilveszter este. A hatóságok rendkívüli ellenőrzésekkel igyekeztek megakadályozni, hogy az egy évvel ezelőtti Kölni események megismétlődjenek. Akkor észak-afrikai, illetve arab kinézetű emberek nők ellen több száz szexuális támadást követtek el, és sokakat kiraboltak. Hasonló esetek most is történtek, azonban sokkal kevesebb. A szolgálatot teljesítő rendőrök közül a Reinische Post többet is megszólaltatott, akik azt nyilatkozták, hogy szervezett csoportok érkeztek vonattal Kölnbe.

Az egyikük, aki a szerelvényen volt szolgálatban elmondta, hogy Köln felé majdnem minden megállóban újabb és újabb csoportok szálltak fel és hirtelen nagyon sokan lettek, majd egyszerre 300-an szálltak le a belvárosban. “Lehetetlenség volt ellenőrizni mindenkit” – emelte ki a rendőr.

Más német városokban is hasonló jelenetekről számoltak be. Egy düsseldorfi járőr még éjfél előtt találkozott nagyjából 30 bevándorló kinézetű fiatallal, akiknél petárda volt. A srácok tudták, hogy ez Düsseldorfban tilos, ez nyilvánvaló volt- mondta a névtelenséget kérő rendőr, majd hozzátette: a fiatalok egyértelműen konfrontációt kerestek. Egyszerűen kinevették a rendőröket: „felszólítottak minket, hogy tanuljunk meg arabul, nekik ugyanis nincs kedvük németül tanulni”.

A német sajtóban további hatósági jelentéseket hoztak nyilvánosságra arról, hogy amikor valamelyiküket őrizetbe vették, akkor az teátrálisan segítségért kezdett kiabálni és hangosan tiltakozott, hogy nem csinált semmit. A cellában azonban már a falat, az ajtót rugdosták és kötekedtek.

A kölni rendőrség azt vizsgálja, hogy miért érkezett egyszerre olyan sok észak-afrikai fiatal ugyanabból az irányból, egy időben, ugyanara a helyre. A hatóságok szeretnék kideríteni, hogy az egyes csoportok között van-e kapcsolat és összehangolták-e az érkezésüket.

 

Forrás: „Felszólítottak minket, hogy tanuljunk meg arabul, nekik nincs kedvük németül”

2 hozzászólás

  1. B Ida szerint:

    Nem, biztos hogy nem hangolták össze az érkezésüket! Tök véletlenül utaztak ugyanazzal a vonattal, ugyanoda! Ahogyan az Európa felé történt elindulásuk is csak a véletlen műve volt, hogy pont egyszerre kezdték…! Szerintem nem ezen kellene vizsgálódni -ami egyértelmű- , hanem, hogy ki szervezte meg, és ki adta mindnek egyszerre a parancsot! És, tavaly ki adta? Gondolom, azért még annyira nem épült le agyilag a német rendőri vezetés se, hogy feltételezze, hogy mindez nem egy jól megszervezett akció volt, egy olyan “háttér ember, vagy szervezet” vezetésével, aki/k mindegyik telefonszámát és egyéb elérhetőségét ismeri/k…

  2. B Ida szerint:

    Egyébként, jó ötlet, hogy ti tanuljatok meg arabul, mert előbb utóbb szükségetek lesz rá…! Most még csak dzsiját fizettek a muszlimoknak ( egyelőre még csak annyit, amennyit ti gondoltok, de nemsokára már ők fogják az összeget meghatározni), de nemsokára ők lesznek a parancsolók és a főnökök. Ne feledjétek el, hogy ti a muszlimnak csak állatok vagytok, ha nem tértek át…!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Close