///

Gyurcsány elszólta magát: 20%-ot kértek vissza a beruházásokból a kormányzati idejükben

Ismét elszólta magát Gyurcsány Ferenc a kormányzása alatti korrupcióról. A DK elnöke dunaújvárosi lakossági fórumán, miközben a jelenlegi kormányt szidalmazta, beismerte, 2010 előtt visszakérték a kormányzati beruházásokra kért pénzek húsz százalékát. Megjegyezte, hogy akkoriban ez volt a politikai korrupció csúcsa – adta hírül az Echo TV.

– Ezek az igazi nagy lopást nem úgy hajtották végre, hogy visszakérték a beruházásból a 20 százalékot. Van ilyen is köztük. Korábban ez volt a politikai korrupció csúcsa – mondta Gyurcsány Ferenc lakossági fórumán.

Korábban Gyurcsány többször is beszélt arról, hogy jobb nem tudni, milyen forrásokból érkeztek kampánypénzek akkori pártjához, az MSZP-hez. Vajon mire értette ezt a korábbi kormányfő, ha nem a korrupcióra?

„Én voltam ennek a pártnak az elnöke. Sok helyről vándorolt oda a pénz, Európából nem nagyon. Ahonnan meg vándorolt, azt meg jobb, ha nem tudjuk” – jelentette ki 2013. október 14-én egy pódiumbeszélgetésen Gyurcsány.

Gyurcsány később úgy próbálta tompítani szavait, hogy valójában nem is illegális pénzekre gondolt, azt viszont nem volt hajlandó elárulni, akkor mégis milyen pénzekre utalt.

Gyurcsány és a korrupció kapcsolata a 4-es metró elleni OLAF-vizsgálat során is felmerült – idézte fel az Origo.

– Egyértelmű Gyurcsány Ferenc és a szocialista-szabad demokrata politikusok felelőssége minden idők legnagyobb korrupciós botrányában, az Alstom-ügyben – mondta Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő, miután annak idején tanúként meghallgatták a Központi Nyomozó Főügyészségen. A politikus még elszámoltatási kormánybiztosként vizsgálta az ezer sebből vérző beruházást, ennek eredményeiről számolt be a hatóság előtt. Elmondta, hogy a 4-es metró szerelvényeinek beszerzése során a költségek harmadát, mintegy 166 milliárd forintot egyszerűen elcsalták – írta az Origo.

Az ügy előzménye, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) a 4-es metró építése során kiemelkedő súlyú szabálytalanságokat és hibákat állapított meg, amelyek becsült pénzügyi összhatása mintegy 166 milliárd forint. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a beruházás szerződéseivel kapcsolatban több bűncselekmény miatt is feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen.

Lokál

The post Gyurcsány elszólta magát: 20%-ot kértek vissza a beruházásokból a kormányzati idejükben appeared first on Magyar Közösség.

Forrás: Gyurcsány elszólta magát: 20%-ot kértek vissza a beruházásokból a kormányzati idejükben

(Visited 1 times, 1 visits today)