///

Így relativizálja a terroristákat és démonizálja a felszabadító szír kormányerőket a nyugati média

Figyeljük meg a ravasz szövegezést és szóhasználatot.

Képtelen a szír hadsereg általi, a terroristáknak 3 éve egyedül hősiesen ellenálló, ősi  keresztény város felszabadításának tisztán örülni. Már a címben is rezsim-ként utal a legális kormányerőkre:

A rezsim hadi sikerei Dajr ez-Zaurnál

Jelentős sikerekről tudósít a szíriai kormányhadsereg és a vele szövetséges libanoni síita Hezbollah az ország északkeleti részén fekvő Dajr ez-Zaur déli határáról.

A város az Iszlám Állam terrorszervezet ellenőrzése alatt áll, dél felől ostromolja a rezsim hadereje, amelynek sikerült elfoglalnia a főváros felé vezető autópálya utolsó szakaszát is vasárnap.

Azt elfelejtik megemlíteni, hogy a város jelentős része sosem került a terrorállam uralma alá, hanem az ott lakók hősiesen védték azt. A részleteket lásd ITT.

Így mostantól az egész sztrádát a kormánycsapatok ellenőrzik, amire már évek óta nem volt példa. Az ENSZ tudomása szerint legalább 90 ezer civil él rendkívül nehéz körülmények között azokban a negyedekben, amelyeket már visszafoglalt a rezsim.

Persze az iszlamisták terror uralma alól felszabadított, illetve az általuk 2 évig blokád alatt tartott területeken nyomorog a 90 ezer civil. Mintha ezért a szír kormány lenne a felelős. Bezzeg előtte minden bizonnyal jólétben dőzsölve, szabadságban élték az életüket. A valóság az, hogy a terroristák nem engedtek bejutni sem vizet, sem élelmiszert a szabad városrészekbe.

Északról a kurd hadsereg próbálja bevenni Dajr ez-Zaurt. Állításuk szerint több száz embert – köztük nőket és gyerekeket – mentettek ki a városból, miközben nyomultak előre.

A nyugat által támogatott kommunista kurd erők bezzeg már felszabadítókként jelennek meg a híradásban, akik nőket és civileket mentenek meg.

Az Iszlám Állam terrorhadseregének jelentős bástyáit kellett föladnia az elmúlt hetekben a szíriai-libanoni határon és a szomszédos Irakban is.

A polgárháború kezdete, tehát 2011 márciusa óta több mint 11 millió szíriai vált földönfutóvá. Közülük majdnem nyolcmillióan elmenekültek az országból.

No és nem a terror állam és más “mérsékeltnek hazudott iszlamista csoportok törvénytelen lázadásáról és a civilek feletti rémuralmáról, szisztematikus kiirtásukról, valamint a mindez ellen harcoló törvényes kormányerők felszabadító harcáról szol a dolog, hanem ugye “polgárháborúról.

Nagyon érdemes odafigyelni a nyugati híradások ilyen finom manipulációira is, mert akkor könnyen tetten érhető az aljas kettős mércéjük és a társadalom aljas módon való befolyásolásuk.

The post Így relativizálja a terroristákat és démonizálja a felszabadító szír kormányerőket a nyugati média appeared first on Magyar Közösség.

Forrás: Így relativizálja a terroristákat és démonizálja a felszabadító szír kormányerőket a nyugati média

(Visited 2 times, 1 visits today)