///

Kivették a szülők gyermekeiket az egyházi iskolából, amely a transzneműséget propagálta, az iskola transzfóbiával vádolja őket

Egy keresztény pár kiveszi gyermekeit abból az anglikán egyházi fenntartású iskolából, amelybe eddig járt, mivel oda transznemű gyermekek is járnak. A párt transzfóbnak nevezte az iskola, aminek per lesz a vége.

Nigel és Sally Rowe azóta már kivették gyermekeiket az intézményből, mivel szerintük ott olyan dolgok folynak, amelyek hitükkel összeegyeztethetetlenek – számol be az esetről a Daily Mail című brit lap.

Rowe-ék egyik gyermekének osztályába ugyanis járt egy 6 éves kisfiú, aki saját meghatározása szerint transznemű, ezért lányruhákban jár iskolába.

A szülők szerint nem szerencsés, hogy a gyermekek már ilyen fiatalon “a transzneműség komplex témájával” szembesülnek. A pár akkor vette ki végleg két gyermekét az iskolából, amikor látták, hogy egyre jobban zavarja őket a gondolat, hogy egy fiú egyszer csak lánnyá változott.

Az édesapa azt nyilatkozta a sajtónak, hogy ezután a gyerekek magántanulók lesznek. Elmondása szerint azért osztotta meg a történetét a szélesebb nyilvánossággal, hogy más szülőket is bátorítson ezzel.

Sok jó ember van, aki fel van háborodva amiatt, ami az iskoláinkban történik, ám ők félnek elmondani a véleményüket. Valakinek muszáj beszélnie, mielőtt ez a jelenség még jobban elharapódzik”

– mondta Rowe. Röviden összegezve nézeteiket. Elmondta, hogy szerintük nem helyes, hogy kisgyermekeket arra bátorítanak, hogy fogadják el a transzneműség hamis ígéretét. A vízvezeték-szerelőként dolgozó férfi azt is hozzátette, hogy a transzneműséggel való korai találkozásnak pszichológiai következményei is lehetnek.

Az iskola a szülőket transzfóbiával vádolta meg, akik emiatt pereltek. A médiának nyilatkozva az édesanya elmondta például, hogy jóban van annak a 6 éves kisfiúnak az anyjával, akinek a fiúgyermeke lányos ruhákban jár iskolába.

Az iskola egyébként a 2010-es, úgynevezett egyenlőségi törvény előírásait követi. Eszerint a tanároknak megtanítják, hogy hogyan álljanak ahhoz, ha valaki képtelen elfogadni egy transznemű személyt, valamint nem a megfelelő névmást használja a transznemű személyre, és nem hajlandó kimondani annak választott nevét.

888.hu

The post Kivették a szülők gyermekeiket az egyházi iskolából, amely a transzneműséget propagálta, az iskola transzfóbiával vádolja őket appeared first on Magyar Közösség.

Forrás: Kivették a szülők gyermekeiket az egyházi iskolából, amely a transzneműséget propagálta, az iskola transzfóbiával vádolja őket

(Visited 1 times, 1 visits today)