///

Roma tüntetés volt Alsószentmártonban

Hivatalosan is engedélyezték azt a demonstrációt, amit ma Alsószentmártonban tartanak helyi romák a drávapiski polgármester ellen. Egy héttel ezelőtt portálunk írta meg elsőként, hogy közel háromszáz roma vonult utcára Mali Zoltán “teljhatalma” miatt, akkor a drávapiski polgármestert meg is verték. A helyi romák azt szeretnék elérni, hogy Mali Zoltán elmenjen a faluból.

A mai tüntetést a Magyarországi Nemzeti Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesülete jelentette be, melynek koordinátora Illés Attila a PestiSrácok.hu kérdésére válaszolva elmondta: a kettős mérce ellen tüntetnek. A mai tüntetéstől azt várják ugyanis, hogy végre lefolytassák majd azokat az eljárásokat, amik “parkolópályán vannak és Mali elnyerje méltó büntetését.” Illés Attila szerint ugyanis “arról nem szólnak a hírek, hogy Mali milyen bűncselekményeket követ el, az ügyészség nem vizsgálja azokat, pedig egyértelmű bizonyítékaink vannak.” Véleménye szerint Mali Zoltán ellen adócsalás, sikkasztás, hűtlen kezelés, szexuális kényszerítés miatt is lehetne vádat emelni. Illés Attila drávapiski alpolgármestere volt, ő is évek óta áll perben Malival. Meg nem erősített információnk szerint a Jobbik tagjai is gyülekeznek majd a településen, Illés Attila szerint ez azonban most meglepő lépés lenne a Jobbiktól, hiszen most “nem etnikai konfliktusról van szó, bár az is Mali módszere.”

Mali Zoltán polgármester; Fotó: Youtube.com

Mint ismert: múlt héten szombaton spontán erődemonstrációt tartottak az alsószentmártoniak a drávapiski polgármester ellen, akiből azért lett elegük, mert “teljhatalmat gyakorolt”. A falu ügyeibe belelátó Mali Zoltán kocsmárost, boltüzemeltetőt egy négy-öt fős társaság akkor meg is verte, erről az alább látható videó is készült. Budai László alsószentmártoni polgármester később elismerte, hogy ő is a támadók között volt. Mali Zoltán közel húsz éve országos ismertséget szerezve rengeteg ormánsági cigányt léptetett be az SZDSZ-be, jelenleg drávapiski polgármestere, aki Alsószentmártonban több boltot is üzemeltet.

PestiSrácok.hu, Fotó: Magyar Idők

A Mali Zoltán ellen tüntetnek ma a romák Alsószentmártonban .

Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!

Forrás …

The post Roma tüntetés volt Alsószentmártonban appeared first on Magyar Közösség.

Forrás: Roma tüntetés volt Alsószentmártonban

(Visited 1 times, 1 visits today)