///

Napalm is volt a mátramindszenti bombagyárosoknál

napalm-makezine.com_.jpg

A tavalyi, Teréz körúti pokolgéphez kísértetiesen hasonlító robbanóanyagot készített a múlt pénteken, Mátramindszenten elfogott két diák. Emellett kis mennyiségű, házi készítésű napalmot is találtak náluk a rendőrök, valamint alumíniumcsöveket és házi készítésű detonátorokat, illetve azok előállításához szükséges anyagokat és eszközöket.

A körúti robbantó és „a kémia iránt rendkívüli módon érdeklődő”, 17 és 18 éves mátramindszenti diákok a szakértők szerint ugyanazokból, az interneten elérhető útmutatókból kiindulva készítették el a saját robbanóanyagukat. A két elfogott diák a nyomozás adatai szerint 2014 óta foglalkozott illegális bombakészítéssel, és többször ki is próbálták a készítményüket a település határában, a 815 fős faluban ebből senki semmit nem érzékelt. A durrogtatást lövöldözésnek hitték. A lefoglalt robbanóanyag ölési hatósugara önmagában, azaz repeszként használt szögek vagy csapágygolyók nélkül tíz méter, hatvan méteren belül pedig képes lett volna sérüléseket okozni. A szakembereket ezért meglepte, hogy a „diákcsínynél” jóval komolyabb tettet elkövető két fiatal szabadlábon védekezhet.

A Zoom.hu szerint a két fiatalt a terrorelhárítás felderítési adatai alapján azonosították és fogták el. Mert bár robbanóanyag számos legálisan beszerezhető anyagból, köztük megannyi háztartási vegyszerből is készíthető, szinte mindig szükség van pár olyan anyagra vagy eszközre, amelyek beszerzéséhez speciális ismeretekre, kapcsolatokra van szükség. Általában ezek buktatják le a bombakészítőket. Az elmúlt években több amatőr bombakészítőt is azonosított és elfogott a terrorelhárítás és a rendőrség, de a Teréz körúti robbantón kívül mindannyian szabadlábon védekezhetnek. A már felnőtt korú bombagyártó letartóztatását indítványozta ügyészség, a nyomozási bíró azonban úgy ítélte meg, másfél kiló robbanóanyag és némi házi készítésű napalm nem indokolja a legszigorúbb kényszerintézkedést. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen.

forrás: zoom.hu

A Napalm is volt a mátramindszenti bombagyárosoknál .

Olvasd el a többi hírt is a facebook oldalunkon!

Forrás …

The post Napalm is volt a mátramindszenti bombagyárosoknál appeared first on Magyar Közösség.

Forrás: Napalm is volt a mátramindszenti bombagyárosoknál

(Visited 1 times, 1 visits today)