///

“Nem akarok meghalni”- kiabálta a hétéves Ricsike a floridai reptéren

A legfrissebb hírek szerint öten meghaltak és nyolcan megsebesültek a floridai Fort Lauderdale nemzetközi repülőterén történt pénteki lövöldözésben. A fegyveres elkövetőt őrizetbe vették. A helyszínen egy magyar édesanya kisfiával élte át a tragédiát, Pintér Nikolett a PestiSrácok.hu-nak azt mondta, hogy az emberek pánikszerűen menekültek, minden poggyászukat hátra hagyva. 
15823620_10154282174056545_6858306959280

Ők túlélték a tragédiát… Fotó: Facebook.com/Pintér Nikolett

Nikolett azt mesélte, hogy a pánik akkor tört ki, amikor azt látták, valaki átszaladt a biztonságiakon.
Mi is felpattantunk, rohantunk, volt, aki mezítláb, míg mások mindenüket ott hagyva. Én is csak a táskámat kaptam fel, futottunk a tömeggel, aztán inkább a földre vetettük magunkat, mindenhonnan csak a kiabálás hallatszott, meg a jajveszékelés. Borzasztó látvány volt. 

Niki kisfia, a hétéves Ricsike egyfolytában csak sírt és azt ismételgette, hogy “nem akarok meghalni”. A borzalmak után a biztonságiak vigasztalták a gyereket, majd közel öt órán keresztül a leszállópályán ültek és várták, hogy elkapják a gyilkost. Mintegy 10 óra reptéri várakozás után a hajókikötőbe vitték az utasokat, amíg a reptér újra indítja a járatokat.
15894508_10154282566991545_4605090362660

Kimerült utasok – köztük sok kisgyermek – várják, hogy a reptér újra indítsa a járatokat. Fotó: Facebook/Pintér Nikolett

Szemtanúk szerint a lövöldözést egy, a húszas éveiben járó fiatal férfi követte el. A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a lövöldözőt őrizetbe vették.  A CNN hírtelevízió úgy értesült, a tettes Alaszkából érkezett. Az EFE spanyol hírügynökség azt írta, hogy csütörtökön kelt útra az alaszkai Anchorage-ból, onnan Minneapolisba utazott, s ezután szállt fel egy Floridába tartó gépre. A hírek szerint még a beszálláskor jelezte, hogy egyetlen poggyászában fegyver van. Fort Lauderdale repülőterén, miután a csomagjához hozzájutott, bement a mosdóba, ott elővette fegyverét, ezután ment ki és kezdett lövöldözni. Találomra, de fejmagasságban adta le a lövéseket.

A hírügynökségek eddig annyit derítettek ki az elkövetőről, hogy Esteban Santiago Ruiz New Jerseyben született, majd két éves korától Puerto Ricóban nevelkedett. Az amerikai nemzeti gárda kötelékébe 2007-ben került. Egy évet szolgált Irakban egy műszaki zászlóaljban, visszatérése után Fairbanksben az alaszkai nemzeti gárdánál teljesített szolgálatot ugyancsak a műszakiaknál. Itt azonban lefokozták, majd leszerelték “elégtelen teljesítmény” miatt.

15894633_10154281357221545_9992906946634

Nem voltak felkészülve egy esetleges támadásra; Fotó: Facebook/Pintér Nikolett

Rokonai azt mondták róla, hogy már Irakból való hazatérése után “sem volt túlságosan jól”, de körülbelül egy hónappal ezelőtt látszott súlyosbodni az elmeállapota, anyja szerint látomások is gyötörték. Egy rendőrségi forrás az AP hírügynökségnek elmondta: Santiago novemberben Anchorage-ban besétált a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) helyi kirendeltségére, hogy bejelentse, a CIA ellenőrzése alatt tartja az elméjét és arra kényszeríti, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet videóit nézze. A CNN értesülései szerint sem a floridai repülőteret, sem az Egyesült Államok más légikikötőit nem érte korábban fenyegetés, a támadás váratlan volt.

15894376_10154281357101545_1852939264406

Mentősök a lövöldözés helyszínén; Fotó: Facebook.com/Pintér Nikolett

Fort Lauderdale nemzetközi repülőtere mintegy harminc légitársaságot szolgál ki, rendkívül nagy az utasforgalma amiatt, hogy utasszállító hajók kikötői vannak a közelben.          

Forrás: PestiSrácok.hu

Címlapfotó: AP/Wilfredo Lee

A “Nem akarok meghalni”- kiabálta a hétéves Ricsike a floridai reptéren bejegyzés először a PestiSrácok.hu jelent meg.

Forrás: “Nem akarok meghalni”- kiabálta a hétéves Ricsike a floridai reptéren

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Close