///

Okostelefonnak kinéző maroklőfegyvert dob piacra egy amerikai cég, a szakértők rettegnek miatta

Okostelefonnak kinéző maroklőfegyvert dob piacra egy amerikai cég. Az európai hatóságok attól tartanak, hogy a pisztoly illegális úton elterjed a kontinensen is.
Az amerikai Ideal Conceal nevű cég heteken belül elkezdi árusítani azt a pisztolyt, ami első ránézésre megszólalásig hasonlít egy átlagos okostelefonra – írja az Evening Standard. A 9 mm-es maroklőfegyver ára jóval elmarad egy új iPhone árától: mindössze 395 dollárba fog kerülni.
 A fegyverre már most 12 ezer előrendelés érkezett.
Kirk Kjellberg, az Ideal Conceal vezetője elmondta: akkor jött az okostelefonnak álcázott fegyver ötlete, amikor egy étteremben egy kisgyerek megijedt a pisztolyától. A cég azzal is reklámozza a terméket, hogy okostelefonok mindenhol vannak, ezért behajtott tárral senkinek nem fog feltűnni a fegyver. A cikk szerint épp ettől tartanak az európai hatóságok, félő ugyanis, hogy a nehezen felismerhető fegyver illegális úton elterjed a
kontinensen is.
Szerk. megj.: Az egyik veszélyének épp az előnyét tartom. Azaz azt, hogy telefon kinézetű. Ugyanis ha valóban elterjedne, akkor bárkit, aki a telefonjáért nyúl, potenciálisan fegyverrel támadónak nézhet bárki, akár a rendőrök is és így ártatlanul áldozatul eshetnek emberek a félreértésnek.
Ráadásul, miért kellene egy legálisan tartott fegyvernek, nem fegyvernek kinéznie. Hiszem, már maga a látványa is elrettentő lehet a bűnözőknek. Éppen, hogy az illegálisan fegyvert használóknak, pl. bűnözőknek kedvezne ez, hiszen sokkal könnyebben csempészhetik és hordhatják maguknál.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Close