///

Orbán: Meg kell védeni a szabadságunkat a birodalmi törekvésekkel szemben!

Orb%C3%A1n-20170911-Kosztics%C3%A1k.jpg

Meg kell védeni a szabadságunkat a birodalmi törekvésekkel szemben – jelentette ki Orbán Viktor a WHO négynapos budapesti ülésének hétfői megnyitóján. A miniszterelnök kiemelte: sürgős választ kell adni az európai népesedési problémára, de a népességfogyást nem migrációval, hanem a családpolitika erősítésével kell megoldani.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális bizottsága négynapos ülésének nyitónapján tartott beszédet Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten. Orbán Viktor megnyitóbeszédében kifejezte Magyarország tiszteletét és nagyrabecsülését a szervezet iránt, kiemelve, hogy a WHO egy globális szervezet. Mint mondta: a világ vitáinak középpontjában ma a nemzetállamok és a globalizmus vitája áll. A globális renddel szemben erős kritikákat hallani, lázadásokat is tapasztalunk, sok globális szervezet él át nehéz napokat. Eközben a globális intézmények bírálata közepette soha egy bíráló hangot sem lehet hallania  WHO kapcsán, mindenki belátja, hogy egy olyan szervezetről van szó, amelyre mindig szükség van minden körülmények között – tette hozzá. Úgy fogalmazott:

a magyarok is vita középpontjában állnak, hiszen meg kell védeni a szabadságunkat a birodalmi törekvésekkel szemben,  de ez az álláspont nem a globális intézmények szükségességének tagadásának talaján áll,  hanem összehangolná a nemzetek feletti szinten a nemzeti szuverenitással.

Orbán Viktor a WHO-ról szólva úgy fogalmazott: Magyarország a WHO mellett áll, „számíthatnak ránk, és mi is szeretnénk számítani a jövőben önökre”.

A bajt nem kell a nyakunkba venni 

Sürgős választ kell adni az európai népesedési problémára, de a népességfogyást nem migrációval, hanem a családpolitika erősítésével kell megoldani – mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök kiemelte:

a tömeges migrációval kapcsolatban Magyarország álláspontja az, hogy a bajt ott kell megfékezni, ahol keletkezett, nem a bajt kell a nyakunkba venni, azzal csak tetéznénk azt. Európának mindene megvan ahhoz, hogy célzott egészségügyi programokat indítson az arra leginkább rászoruló térségekben.

Három akcióterv

A kormányfő ismertette a résztvevőkkel a Magyarországon jelenleg futó munkahelyvédelmi, demográfiai és népegészségügyi akciótervet. Az első akcióterv a munkanélküliség felszámolását tűzte ki célul.

Ha ugyanis nincs munka, nincs önbecsülés, jövőkép és gyermekvállalás sem

– fogalmazott a miniszterelnök. Elmondta: hét év alatt a 12 százalékos munkanélküliségi arányt 4 százalék közelébe csökkentették. A második akcióterv a demográfiai akcióterv, amely a népességcsökkenés lassítását, megállítását és a népesség növelését tűzte ki célul. Hat évvel ezelőtt 1,25 százalék volt a teljes termékenységi arányszám, a hat év alatt ez a szám 1, 49-re emelkedett, az akcióterv célja pedig az, hogy a teljes arányszám 2,1 százalék legyen, vagyis, hogy a nemzeti közösség biológiai értelemben reprodukálja saját magát – fogalmazott. A harmadik akcióterv a népegészségügyi, amelynek keretében küzdelem folyik a dohányzás és az egészségtelen élelmiszerek ellen, továbbá része a közétkeztetés reformja – részletezte.

Következő cél: a rákhalálozás visszaszorítása

Az eredmények közül kiemelte, hogy – 2014-ben publikált adatok szerint – 2012-2013 között 28-ról 19 százalékra csökkent a rendszeresen dohányzók aránya. Megjegyezte azt is, hogy az egészségtelen élelmiszerekre kirótt chipsadóból befolyt összeg az egészségügyi rendszeren belül maradt, az adó hatálya alá eső termékek forgalma pedig csökkent. Jelezte ugyanakkor, hogy a közétkeztetési reform eredményei egyelőre felemásak. Beszámolt emellett az általános iskolákban bevezetett mindennapos kötelező testnevelésről, a következő népegészségügyi feladatként pedig azt jelölte meg, hogy csökkenjen a daganatos megbetegedések okozta halálesetek magas száma.

Forrás: Híradó.hu/MTI. Vezető kép: MTI/Koszticsák Szilárd

A Orbán: Meg kell védeni a szabadságunkat a birodalmi törekvésekkel szemben! .

Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!

Forrás …

The post Orbán: Meg kell védeni a szabadságunkat a birodalmi törekvésekkel szemben! appeared first on Magyar Közösség.

Forrás: Orbán: Meg kell védeni a szabadságunkat a birodalmi törekvésekkel szemben!

(Visited 2 times, 1 visits today)