///

Őrültség Trump fenyegetőzése a venezuleai beavatkozással

800x-1.jpg

Vladimir Padrino venezuelai védelmi miniszter őrültségnek nevezte Donald Trump amerikai elnök fenyegetőzését a katonai beavatkozással.

Ez egy őrült cselekedet, a szélsőségesség legfelső foka.

– mondta a venezuelai állami televíziónak helyi idő szerint pénteken Padrino, aki szerint “az Egyesült Államokat egy szélsőséges elit uralja”.

Biztos vagyok benne, hogy mindannyian ott leszünk a szeretett Venezuelánk érdekeit és szuverenitását védő frontvonalakon

– fogalmazott.

Ernesto Villegas kommunikációs miniszter szerint Trump szavai példátlan fenyegetést jelentenek a nemzeti szuverenitásra. Villegas péntek éjjeli Twitter-üzenetében jelezte, a külügyminisztérium közleményben ad majd választ az “imperialista fenyegetésre”.

Trump helyi idő szerint péntek este a New Jerseyben lévő bedminsteri golfklubjában újságíróknak azt nyilatkozta: Venezuelát illetően “sokféle megoldás” van asztalon, köztük “szükség esetén a katonai hadművelet is”.

Eközben Peru az alkotmányozó nemzetgyűlés létrehozására válaszul pénteken kiutasította a venezuelai nagykövetet. Kicsivel korábban Pedro Pablo Kuczynski perui vezető diktátornak nevezete Nicolás Maduro venezuelai elnököt. Venezuela ezután felszólította a caracasi nagykövetség perui ügyvivőjét, hogy öt napon belül hagyja el az országot. Peru márciusban hívta vissza caracasi nagykövetét.

Latin-Amerikában Peru lépett fel a legkeményebben Maduróval szemben, aki bírálói szerint azt alkotmányozó nemzetgyűlés segítségével próbálja kiterjeszteni hatalmát, és kikerülni az ellenzék dominálta parlamentet. A belpolitikai és gazdasági válság sújtotta Venezuelában folyamatosak az utcai tüntetések, amelyekben április eleje óta legalább 120-an életüket vesztették, több mint kétezren pedig megsebesültek.

MTI; Fotó: Bloomberg

A Lehet, hogy őrültség Trump fenyegetőzése a beavatkozással .

Ne csak olvasd, add is tovább!

Forrás …

The post Őrültség Trump fenyegetőzése a venezuleai beavatkozással appeared first on Magyar Közösség.

Forrás: Őrültség Trump fenyegetőzése a venezuleai beavatkozással

(Visited 1 times, 1 visits today)