///

Rettenetes dolgokon ment át az Iszlám Állam szexrabszolgája!

Elképesztő történetet mesélt el az a 18 éves lány, akit az Iszlám Állam rabolt el, majd adott el szexrabszolgának.

Lamiya Aji Bashart 2014-ben rabolták el Irakban az Iszlám Állam dzsihadistái. A fiatal lány több családtagját a szeme láttára végezték ki. A terrorszervezet emberei hónapokon keresztül tartották fogva, ez idő alatt rendszeresen megerőszakolták és bántalmazták. Az Iszlám Állam végül szexrabszolgaként tovább adott rajta.

?w=700&q=55&auto=format&usm=12&fit=max&s=94d72f10fd374ba0e7e02e9ee07effc0″ />

Az akkor még csak 16 éves tinédzser többször megpróbált megszökni, de rendszerint elfogták. Az egyik sikertelen menekülés alkalmával úgy megverték a fogva tartói, hogy egyik szemére megvakult.Lamiya szerint ez az eset csak egy volt a sok közül. A lány elmesélte, hogy több száz másik lánnyal egy üres épületbe voltak bezárva. Itt kereskedett a terrorszervezet a lányokkal. Folyamatosan jöttek idegen férfiak, akik kedvükre válogathattak a nők között. Aki ellenkezni próbált, azt korbáccsal ütötték. Lamiya elmesélése szerint 9-10 éves gyermekek is voltak a fogva tartottak között, közülük többen belehaltak a bántalmazásokba.

A fiatal lány mára már Németországban él a testvérénél. Lamiya Aji Bashart nemrégen a Szaharov emberjogi díjjal tüntették ki.

Forrás: Yazidi women who escaped from Isis win EU human rights prize | Law | The Guardian

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Close