///

Újabb osztrákot ítéltek el, aki megkérdőjelezte 6 millió zsidó elgázosítását

 

Egy ausztriai bíróság bűnösnek talált egy újabb osztrák állampolgárt, aki kételyt fogalmazott meg a holokauszt eseményeivel kapcsolatban.

(Times of Israel nyomán)

A férfi, aki véleményét a Facebookon tette közzé, 12 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott, valamit egy 1440 eurós csekket (kb. 450 ezer Ft). Ezen felül a muzulmán terjeszkedést bíráló kijelentései miatt is elítélték a nyugat-ausztriai Feldkirch városi bíróságán.

A férfi elismerte, hogy ő tette közzé az állam által üldözött nézeteit, továbbá azt is, hogy véleménye szerint Adolf Hitlernek kellett volna megnyernie a háborút.

A 34 éves osztrák férfi büntetése szokatlanul enyhének tűnhet, mivel Ausztriában akár 20 évig terjedő börtönbüntetéssel is súlythatják azokat, akik az állam által nem engedélyezett gondolatokat nyilvánítanak ki.

Néhány évvel korábban nemzetközi viszhangot váltott ki, mikor David Irving brit történészt 3 évnyi letöltendő börtönnel fenyegették hasonló nézetek miatt az osztrák hatóságok, miután átutazóban lefogták egy osztrák reptéren. Az ismert történész a bírósági tárgyalásra várva módosította nézetetit, hogy kikerüljön az előzetesből és hazatérhessen.

Olvasd el a többi hírt is a facebook oldalunkon!

MTI

The post Újabb osztrákot ítéltek el, aki megkérdőjelezte 6 millió zsidó elgázosítását appeared first on Magyar Közösség.

Forrás: Újabb osztrákot ítéltek el, aki megkérdőjelezte 6 millió zsidó elgázosítását

(Visited 3 times, 1 visits today)